Verkstäder

Verkstäder

Vi ordnar tematiska träffar ("verkstäder") två gånger per år, vanligtvis i april och oktober. De är lämpliga för nybörjare och fortsättare som vill diskutera ekofilosofiska frågor och fördjupa sitt engagemang för ämnet.

Det är bra om deltagarna tar med en fråga, funderingar runt temat som vi kan ta som utgångspunkter för samtalen. 

Vi träffas hos Pia Skoglund i Älvsjöhyttan, Värmland. Här bor vi ett par dagar och hjälps åt med mat (frukost, lunch, middag och fika), samt allt annat som skulle behövas. 


Höstverkstad i Älvsjöhyttan 20 -22 oktober 2023

Höstens tema: Ekonomi/ekonomism

På begäran från flera medlemmar kommer höstens tema att handla om ekonomi och ekonomism.

Allt fler ifrågasätter hur det levande- natur och människor - definieras av termer och mönster som i hög grad är inspirerade av det ekonomiska tänkandet. Vi vill ta oss lite tid att reflektera över vår kulturs tolkning av ekonomi/hushållning.

Många saker kan dyka upp: Kopplingarna mellan ekonomi, natursyn, människosyn, kunskap, handling. Ekonomismen som populär förklaringsgrund för det mesta; socialt, ekologiskt och individuellt mm.  

Vi tror att samtalet kommer att handla om många olika saker; pengar, värde, tid, ägande, hemmet/ oikos/eko, identitet, mångfald, människan, oro, vattnet, rörelse, arbete, skogen, drömmar, hushållning, relation osv osv. Hur vi tar oss an temat styrs av deltagarnas funderingar och intressen.

Som vanligt är det inte svaren som är målet. Vi vill fördjupa, hitta fler frågor och öppna för nya tankar och nytt tvivel.

Vi kommer att vara ute en del och som vanligt laga mat tillsammans.

När du anmält dig får du mer information. Meddela också ev prioriteringar vad gäller mat etc.


Plats: Älvsjöhyttan östra Värmland 

Tid: Fre 20 oktober kl 16.00 – Sönd 22 oktober kl 14.00

Avgift: Självkostnadspris medlemmar 750:- .                                         Självkostnadspris + avgift till föreningen icke medlemmar 850:- .                        Logi och mat ingår. Avgiften betalas på plats.


Sista anmälningsdag: 13 oktober                                                                              

Anmälan o frågor till Pia tel o sms 0768 173705

Välkomna till en ny spännande verkstad! /Pia och Viktoria